Privacy policy & GDPR

Integritetspolicy

Integritetspolicy Nymans Elektriska AB

Nymans Elektriska AB (Nymans Elektriska) samlar in och använder personuppgifter om dig som besökare. Din integritet och digitala säkerhet är viktig för oss. Vi vill att du alltid ska känna dig trygg när du besöker oss och att din personliga information behandlas korrekt. Har du frågor hittar du kontaktuppgifter längst ned på denna sida. Den här informationen handlar om hur vi på Nymans Elektriska samlar in och använder personuppgifter. Nymans Elektriska, genom VD, är behandlingsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.
I de fall där det operativa ansvaret är delegerat framgår det under varje enskild punkt. Delegeringen omfattar endast uppgifterna och inte ansvaret.
Den här informationen innehåller uppgifter som omfattas av krav när man samlar in uppgifter från vår webbplats, allmän information om hur vi behandlar personuppgifter, vilka rättigheter du har och vart du kan vända dig om du har frågor.

1. Behandling av personuppgifter på www.nymansel.se

Administrationen på Nymans Elektriska har det dagliga ansvaret för Nymans Elektriska behandling av personuppgifter på dess webbplatser, om inget annat anges nedan. Det är frivilligt för dem som besöker webbplatserna att uppge personuppgifter i anslutning till tjänsterna, till exempel för att göra en serviceanmälan. Behandlingsgrunden är samtycke från individen, om inget annat anges.
Patrik Kinell är Nymans Elektriskas personuppgiftsbiträde och ansvarar för utveckling, underhåll samt drift av webbplatsen www.nymansel.se.

1.1 Nätstatistik
Nymans Elektriska samlar in avidentifierade uppgifter om besökare på nymansel.se. Syftet är att ta fram statistik som vi använder för att förbättra och vidareutveckla informationsutbudet på webbplatsen. Exempel på vad statistiken visar är hur många personer som besöker olika sidor, hur länge deras besök varar, vilka webbplatser användarna kommer ifrån och vilka webbläsare som används.
Vi använder analysverktyget Google Analytics på vår webbplats. Det här är verktyg med öppen källkod (GPL), som är installerade på en egen server hos driftleverantören. Information från det här verktyget lämnas inte ut av Nymans Elektriska till andra aktörer.

1.2 Cookies
Nymans Elektriska använder cookies för att komma ihåg vem du är och för att ge dig den bästa användarupplevelsen. EU ställer krav på att vi informerar dig om det. Om du surfar på Nymans Elektriska webbplats anses du ha gett ditt samtycke.
Cookies är små textfiler som placeras på din dator när du laddar ner en nätsida.
Lagring av information och behandling av dessa uppgifter är inte tillåtet om inte användaren har fått information om och har gett sitt samtycke till behandlingen. Användaren har rätt att få veta och godkänna vilka uppgifter som behandlas, vad syftet med behandlingen är och vem som behandlar uppgifterna.

1.3 Sökningar
Nymans Elektriska lagrar information om vilka sökord användarna använder i sökverktyget Google Analytics. Syftet med behandlingen är att förbättra webbplatsernas innehåll baserat på sökningar som inte ger någon träff, men som är relevanta.
Användarmönstret för sökningar lagras i en egen databas och de lagras endast i aggregerad form. Det är bara sökordet som lagras och de kan inte kopplas till andra uppgifter om användarna, som till IP-adresserna.

2. E-post och telefon

Nymans Elektriska använder e-post och telefon i det dagliga arbetet.
Relevanta uppgifter som framgår av telefonsamtal och e-postkorrespondens registreras och behandlas endast för det syfte de samlas in för.
Nymans Elektriskas medarbetare använder också e-post i normal dialog med interna och externa kontakter. Var och en ansvarar för att radera meddelanden som inte längre är aktuella. Känsliga personuppgifter ska inte skickas med e-post.

3. Sociala medier

3.1 Facebook Nymans Elektriska har en Facebook-sida. Nymans Elektriska använder Facebook-sidan för att kunna kommunicera med potentiella kunder och för att intresserade parter ska kunna inhämta användbar information om Nymans Elektriska och få svar på eventuella frågor. Jobbannonser läggs också ut och besökarna har möjlighet att ställa frågor om dem. Nymans Elektriska granskar alla kommentarer och raderar olämpliga inlägg.

3.2 LinkedIn
Nymans Elektriska har en LinkedIn-sida. Den används för att kunna kommunicera med potentiella och befintliga kunder, medarbetare och för att intresserade parter ska kunna inhämta användbar information om Nymans Elektriska och få svar på eventuella frågor. Jobbannonser läggs också ut och besökarna har möjlighet att ställa frågor om dem. Nymans Elektriska granskar alla kommentarer och raderar olämpliga inlägg.

4. Cookies

4.1 Allmänt om cookies
När du besöker en webbsida kan den lämna information på eller hämta information om din webbläsare, vanligtvis i form av cookies. Den här informationen kan avse dig eller dina enhetspreferenser, och används för det mesta för att få sidan att fungera i enlighet med dina förväntningar. Vanligtvis kan du inte direkt identifieras genom informationen, men du ges en anpassad upplevelse. Om du blockerar vissa typer av cookies kan det påverka din upplevelse av webbsidan och vilka tjänster vi kan erbjuda.

4.2 Nödvändiga cookies
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera optimalt. De är vanligtvis inställda som svar på åtgärder som du gjort som utgör en begäran om tjänster, till exempel inställning av dina personliga preferenser, inloggning eller fyllning av formulär. Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte då. Dessa cookies lagrar inte någon personligt identifierbar information.

4.3 Cookies för statistik
Dessa cookies ger oss insikter i hur du använder vår webbplats. Dessa data består t.ex. av; vilka sidor du visat, vilka länkar du klickat på och hur lång tid du ägnade åt sidan. Vi använder dessa data för att hjälpa oss att förstå hur människor använder vår webbplats och för att se till att den fungerar korrekt. Vi använder Google Analytics och Goggle tag manager i detta syfte. De upplysningar som samlas in om ditt användande sänds och sparas på Googles server i USA. Google Analytics inte samlar in någon personlig data som går att koppla till dig som individ. Google kan överföra informationen till tredjepart om det krävs enligt lag, eller om tredjepart behandlar informationen för Googles räkning. Google Analytics skapar två typer av cookies. Den första typen kallas permanenta cookies och de visar om användaren har besökt hemsidan tidigare, var besökaren kommer ifrån, vilken sökmotor och nyckelord som eventuellt har använts för att nå hemsidan etc. Permanenta cookies lagras i din dator över längre perioder. Den andra typen är sessionscookies som används för att visa när och hur länge en användare stannar kvar på sidan. Sessioncookies försvinner från din dator när du lämnar vår hemsida.
Här kan du läsa mer om hur Google Analytics använder cookies.

5. Rättigheter

Alla som frågar har rätt till grundläggande information om behandling av personuppgifter inom ett företag.
Nymans Elektriska har lämnat denna information här och kommer att hänvisa till den vid eventuella förfrågningar. De som är registrerade i något av Nymans Elektriska system har rätt till insyn i de egna personuppgifterna. De har också rätt att begära att felaktiga och ofullständiga uppgifter eller uppgifter Nymans Elektriska inte har rätt att behandla raderas eller kompletteras. Krav från den registrerade ska besvaras kostnadsfritt och senast inom 30 dagar. Den registrerade kan vid frågor kontakta Nymans Elektriska oberoende personuppgiftsombud och eventuellt kontakta Datainspektionen direkt om man så vill.
Om behandlingen av personuppgifter grundar sig på samtycke kan det när som helst dras tillbaka. Det påverkar inte den behandling som har skett innan samtycket dragits tillbaka.

6. Kontaktinformation

E-post: patrik.kinell@nymansel.se